• image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Bemutatkozás

 

BEMUTATKOZÁSbemutakozasrajzbemutatkozasterkep

 

 

 

 

 Győrság Győrtől 17 km-re fekvő, 1500 lakosú település.

Dombos, völgyes területén a szántók mellett gyümölcsösöket és szőlőültetvényeket találhatunk.

Iskolánk a töltéstavai Fiáth János Általános Iskola tagiskolájaként működik. Nálunk az alsó tagozatos diákok nagyfelmenő rendszerben tanulnak, a felsősök Töltéstavára járnak.

Elsődleges cél, hogy diákjaink örömmel jöjjenek iskolába, szívesen legyenek osztálytársaik között, a tanulás meghatározó értékké váljon! Élni szeretetben, békében, becsületes, emberibb világban.

Kiemelkedő szerepet kap a környezetvédelem, a néphagyományok ápolása, és a sport. Német nyelvet tanulhatnak gyermekeink.

Iskolánk méretét tekintve a családias, kisméretű iskolákhoz tartozik. A tantermek és a folyosó barátságos, hangulatos dekorációja a tanulók és tanítók közös munkája. Óraközi szünetekben, és a napköziben a gyerekek pihenésére szolgál egy szépen kialakított belső udvar és gyógynövénykert, gyümölcsössel, melyet a szülőkkel együtt gondozunk. Udvari sakk, pingpong, ugróiskolák, kosárlabdázó, mászóka, homokozó, mérleghinta is található. Minden osztálynak egy- egy kisháza is van.

A Győrsági Tagiskola tárgyi felszereltsége megfelelő. Négy osztályteremben, egy fejlesztő szobában, és egy a technika, rajz, számítástechnika, könyvtár használatára kialakított helyiségekben foglalkozunk a gyerekekkel.

A füves sportpálya a szabadtéri testnevelés óra megtartására megfelelő, a tornaszobában a gyermekek mozgása a téli időben is megoldott.

A tantermek bútorzata a korosztálynak megfelelő, az elmúlt tanévben új bútorokat is kaptunk.

Három tanterem digitális táblával is felszerelt. A 4. tanterem projektoros kivetítésre alkalmas.

Az iskola melegítőkonyhával és étkezővel is rendelkezik, így tanulóink helyben tudják elfogyasztani az óvodai konyhából hozott ételt.

Arra törekszünk, hogy színes programokkal tegyük változatossá a napi munkát, élményszerűvé a tanulást. Diákjaink legyenek nyitottak az új befogadására! Szeretnénk eleget tenni a már elnyert: ÖKO Iskola, Boldog Iskola, Madárbarát Iskola címnek is. Évek óta egyre tudatosabban foglalkoztunk a környezettudatos magatartás kialakításával. Komposztáltunk, télen csíráztatunk, csira magvakat fogyasztunk. Gyógynövénykertet művelünk, télen madarakat etetünk. Diákjaink ÖKO- pontokat gyűjthetnek.

Bérletünk van a Vaskakas Bábszínház előadásaira, a Győri Filharmonikus Zenekar Ifjúsági Koncertjeire. A 2. 3. 4. osztályosok évente 6 alkalommal látogatnak a Mobilis Diáklabor foglalkozásaira, ahol természetismereti tudásukat bővíthetik, s laboratóriumi körülmények között alkalmazhatják azokat.

Rendszeresen részt veszünk a környéken megrendezésre kerülő tanulmányi versenyeken: mesevetélkedőn, szépíró-, népdaléneklési-, matematika-, szavaló- és rajzversenyeken, ahonnan több, dobogós eredménnyel értek haza tanulóink.

A Napsugár Művészeti Iskola lehetőséget teremt zongorázni, furulyázni és néptáncot tanulni. Ezt a lehetőséget használhatják felsős diákjaink is, de a környező falvakból is járnak hozzánk.

Darts és sakk szakkörre is jelentkezhetnek tanulóink.

Bognárné One Evelin kézilabdásai kiváló eredményeket érnek el.

Évente ismétlődő programjaink: Tanévnyitó kerti parti, okt. 6-i akadályverseny, okt. 23., Márton napi vetélkedő, libalakoma, és lámpás kocsikázás, idősek napja, Miki-buli játékos feladatokkal, karácsonyi ünnepély, farsangi bál, Gergely- járás az oviban, márc. 15., ravazdi rókatúra, a víz világnapja, anyák napja, tanulmányi kirándulások. Egészségnapot szervezünk, papírgyűjtést.

Évente többször bütyköldén fejlesztjük a tanulók kreativitását, alkotó kedvét.

Ősszel és tavasszal nyílt tanítási napra hívjuk az érdeklődő szülőket. A 4. osztályosok a Tankerület támogatásával úszásoktatáson vesznek részt, de a többi jelentkező diáknak iskolánk külön is szervez úszást, valamint sport- és kreatív tábort a nyári szünetben.

Tanulóink motiválására minden tanórán kívüli tevékenységet, munkát pontozó táblán értékelünk, év végén jutalmazunk.

Fontosnak tartjuk a szülőkkel, az óvodával, a Gyermekjóléti Szolgálattal, Önkormányzattal, civil szervezetekkel és más partnerekkel történő együttműködését.

Szeretettel várjuk az alsós gyerekeket a győrsági iskolába!