• image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Ökosuli

A 2016-2017-es tanévben iskolánk újból elnyerte az ÖKOISKOLA címet. Mivel mindig nagy hangsúlyt fektettünk a tudatos környezetszemlélet alakítására, nem volt kérdés, hogy mindent megteszünk a cím újbóli elnyerésére.  Évek óta nagyon sok program zajlik a fenntartható fejlődés, szelektív szemétgyűjtés, egészségvédelem, esztétikus és egészséges környezet kialakítása jegyében. Ezt szeretnénk tovább vinni és színesíteni, hogy hosszú távon megfeleljünk az elvárásoknak.

Az eddig megvalósított programokról a 4 osztályos diákok készítettek fogalmazást:

ÖKOSODVA okosodunk

Iskolnák az idén ismét elnyerte az ÖKOISKOLA címet. Ennek keretén belül sok új és izgalmas programban vehettünk részt.
A legfontosabb tevékenységünk a madarak etetése volt. A fákra madáretetőket helyeztünk ki. Minden nap gondoskodtunk arról, hogy szárnyas barátaink eleséghez jussanak. A figyelmet és a sok finomságot sokszínűségükkel és vidám csicsergéssel jutalmazták. Leggyakrabban verebet,széncinegét és ökörszemet láttunk, miközben éhesen kapkodták a magokat.
A legnagyobb élmény számunkra a farsang volt. A hagyományos jelmezek mellett ÖKO-jelmezeket is lehetett készíteni. Az anyukák és apukák fantáziája csodálatos jelmezeket varázsolt elénk. Volt autó, cápa, szelektív hulladékgyűjtő, bevásárlótáska. A színjátszó szakkör bemutatott egy színdarabot, amiből megtudhattuk, hogyan kell szelektíven gyűjteni a hulladékot.
Technika órákon és kreatív szakkörön sok-sok ötletes dolgot készítettünk újrahasznosítható anyagokból: malacpersely, halak, kosár, virágok, elefánt, béka, autó.
Nagyon élvezzük a programokat. Gyűjtjük az ÖKO pontokat, amiért alegjobbaknak év végén jutalom jár. Játszva tanuljuk meg a fontos környezeti szabályokat. Így válunk majd környezettudatosan élő felnőttekké és talán sokat tehetünk majd környezetünk megóvásáért, ennek a gyönyörű kék bolygónak a megmentéséért.

a 4. osztály

 

A 2016-17-es tanév során megvalósult programok a következők:

Papírgyűjtés

Tisztasági verseny

Madáretetők kihelyezése, medarak etetése

Ökoriadó - udvari szemétszedés

Virágoskertek gondozása

Ökopontgyűjtő verseny meghirdetése

Ökofarsang

Használt elem gyűjtő verseny

"Énekeljünk a Földért" felhíváson való észvétel

Vízcseppé váltunk

Happy hét - a vízfogyasztás népszerűsítése (Öko-bár, "Vízizsaru"-szolgálat)

Magok csíráztatása

Park-túra pályázat

"Hulladékból hasznosat" alkotó versenyen való részvétel

Zöld Nap - zöldbe öltöztünk, hogy ezzel is kifejezzük környezettudatosságunkat